Geschiedenis


A

Al op 5 december 1964 werd door de Landelijke Rijvereniging en Ponyclub Gunterstein de eerste indoormanege in Nederland geopend. De financiering werd verkregen door uitgifte van obligaties aan toonder.

Het zat niet mee, want reeds vijf maanden na de opening werd het complex verwoest door brand. Opnieuw werden de schouders er onder gezet en op 5 december 1965, precies één jaar later, werd de herbouwde manege feestelijk geopend.

Traditioneel werd in het voor- of najaar een uitvoering verzorgd om leden, oud-leden en inwoners van Breukelen en omstreken te vermaken. Nu zijn dit de breder georganiseerde concoursen en indoorwedstrijden.

Gedreven door woningnood werd door het college van B&W van de toenmalige gemeente Breukelen besloten tot nieuwbouw. Voor Gunterstein werd een nieuwe locatie gevonden aan de Breukelerwaard. Hier werd een nieuwe, grotere accommodatie gebouwd op een uitstekende locatie en voorzien van alle faciliteiten. Gunterstein biedt fantastische mogelijkheden voor wedstrijden en evenementen en is tot op de dag van vandaag het onderkomen van de Landelijke Rijvereniging en Ponyclub Gunterstein.