Nederlands Kampioen Eventing Merel Blom

22 oktober 2019

merel-blom-3.jpgmerel-blom-4.jpgmerel-blom.jpgmerel-blom.jpg

 

MEREL BLOM NIEUWE NEDERLANDS KAMPIOENE EVENTING 

Merel Blom ging met haar paard Ceda van start tot finish aan de leiding in het Nederlands kampioenschap Eventing 2019. Dit NK was onderdeel van de internationale Military Boekelo-Enschede. Blom was met afstand de beste Nederlandse in de internationale wedstrijd en daarmee overtuigend kampioen. Voor TeamNL stond in Boekelo ook een Olympisch startbewijs op het spel, door een tegenvallende teamprestatie ging dat ticket voor Tokio 2020 helaas aan Nederland voorbij.

Merel Blom begon het NK met een nette dressuurproef, reed vervolgens een foutloze cross met slechts enkele strafpunten voor tijdsoverschrijding en besloot de wedstrijd met een springparcours zonder hindernisfouten. Een prestatie die uiteindelijk goed was voor een 24e plaats in de individuele wedstrijd. 

Spannend “Het werd toch nog best spannend voor het springen”, vertelt Merel Blom. “Niet zo zeer voor het NK, maar toen duidelijk werd dat we met team geen Olympisch startbewijs gingen halen, was voldoen aan de individuele norm van NOC*NSF voor mij heel belangrijk. Om die te halen mocht ik niet meer dan 10 strafpunten hebben in het springen, als het dan allemaal op deze ene wedstrijd aankomt, is het toch spannend. Gelukkig sprong Ceda echt heel goed. Toen ik over hindernis twee sprong dacht ik al ‘ze zit er lekker in’. Het is tof om een 9-jarig paard te hebben dat dit allemaal zo makkelijk doet. Afgelopen maandag ben ik nog bij Rob Ehrens geweest om een keer te trainen. Toen hebben we nog even goed geoefend dat ik moest wachten in de lijntjes. Dat kwam vandaag heel goed van pas. Ik heb hem ook meteen even gebeld”, vertelt Blom lachend.